MVRDV to return Seoul waterfront to nature as public park

Seoul is taking amazing steps to transform grey and obsolete infrastructure into lively green and social spaces. The Weaves is a design that introduces natural landscape combined with exceptional, varied access.
– Winy Maas

MVRDV, working with local studio NOW Architects, have won a competition to redevelop Seoul's Tancheon waterfront as a public park called The Weaves, with a mix of natural ecosystems, pathways and places for recreation.

Commissioned by the government of Seoul, the project covers a 630,000sq m (6,800,000sq ft) area between the city's former Olympic Stadium and its central business district in Gangnam, as well as a stretch along the Han River.

Sections of the site are currently built up with car parking and highway infrastructure, but the aim is to return it to a more natural state, replacing hard landscaping with greenery and reverting a canal to its river state.

A network of interconnected pedestrian and bicycle paths is planned, with an integrated programme of plazas, viewing points, amphitheatres, cafés and other amenities.

MVRDV also intends to make adaptive reuse of a variety of decommissioned infrastructure on the site, including a highway ramp adjacent to the Tancheon River that will be transformed into a raised park.

Winy Maas, founding partner at MVRDV, said: "Seoul is taking amazing steps to transform grey and obsolete infrastructure into lively green and social spaces. The Weaves is a design that introduces natural landscape combined with exceptional, varied access.

"It also responds to the local identity. Jamsil is known for its history of silk production and the design recalls the tangled silk threads of its past in a unique and playful way. It becomes an intertwining poem where movement becomes landscape poetry."

The project is scheduled for completion in 2024.

MVRDV  Seoul  public park  adaptive reuse 
MVRDV, working with local studio NOW Architects, have won a competition to redevelop Seoul's Tancheon waterfront as a public park called The Weaves, with a mix of natural ecosystems, pathways and places for recreation. Commissioned by the government of Seoul, the project covers a 630,000sq m (6,800,000sq ft) area between the city's former Olympic Stadium and its central business district in Gangnam, as well as a stretch along the Han
CLD,PAC,GRSP,URBR
The aim is to return the area to a more natural state / MVRDV & Seoahn Total Landscape Architecture
More news
News stories: 1 - 30 of 7486     
 
 
 
News stories: 1 - 30 of 7486     
 
 
 
company profile
Company profile: Matrix Fitness
Unrelenting drive to be the best at what we do underpins activity throughout our vertically integrated business life cycle.
Try cladmag for free!
Sign up with CLAD to receive our regular ezine, instant news alerts, free digital subscriptions to CLADweek, CLADmag and CLADbook and to request a free sample of the next issue of CLADmag.
sign up
features
The Lingang Bird Airport scheme will see a wetland sanctuary and visitor centre created on reclaimed land
"Funding woes and murky timelines are common problems. It can be easier to make a difference one small project at a time"

From parks designed to mitigate the effects of flooding to warming huts for one of the world’s coldest cities, these projects have been designed for increasingly extreme climates

Marianne Shillingford
"The technology involved in paint is extraordinary"

Used cleverly, colour has the power to influence how people use the spaces they inhabit, says the creative director of Dulux

Catalogue Gallery
Click on a catalogue to view it online
To advertise in our catalogue gallery: call +44(0)1462 431385
Francis graduated as a landscape architect in Belgium. He returned to Lebanon in 1993
"I believe gardens are where the soul rests"

With a focus on desert landscapes and collaborations with Zaha Hadid and OMA, the principal of Francis Landscapes has a deep belief in the power of nature

features
"The cities where you have good cultural buildings and facilities – it’s a way for people to mix, to share the city in a much deeper way"

The French architect and winner of the 2017 European Prize for Architecture tells us why she is determined to surprise

CopenHill urban ski centre
"It was born from the sheer anxiety of having to submit something brilliant in a very short timescale"

How a moment of desperation led to BIG’s CopenHill, the clean power plant that’s doubling as a skiing and leisure destination. Magali Robathan speaks to the architects that made it happen

cladkit product news
Metalline transforms London hotel with bespoke aluminium fins
The aluminium fins will form the façade of the upcoming Minories Hotel in Aldgate, London
Lauren Heath-Jones
Metalline, an architectural metalwork specialist based in the UK, has created a range of bespoke 3D twisted metal fins for ...
Daniel Svahn creates furniture collection using repurposed table tops
The Goodies But Oldies collection features three pieces made from repurposed MDF table tops
Lauren Heath-Jones
Daniel Svahn, a Stockholm-based furniture designer, has created a new range of sustainable furnishings, made from recycled MDF tabletops. Svahn, ...
John Pomp Studios expands Tidal collection
The Eclipse Pendant light was inspired by the lunar eclipse
Lauren Heath-Jones
John Pomp Studios, a design practice based in Philadelphia in the US, has expanded its Tidal collection to include five ...
cladkit product news
XTU concept imagines life in the clouds
XTU's X Cloud concept is part of the Future and the Arts: AI, Robotic, Cities, Life - How Humanity Will Live Tomorrow exhibition at the Mori Art Museum in Tokyo
Lauren Heath-Jones
XTU Architects, a Paris-based architecture firm, has released images and renderings of X Cloud, a new concept that showcase a ...
Canteen collection combines nostalgia with modern aesthetics
The Canteen collection was inspired by post-war British design techniques
Lauren Heath-Jones
Very Good & Proper (VG&P), a British furniture brand, has curated a new dining collection that combines traditional woodworking techniques ...
1885 Lounge at St Mary's Stadium celebrates Southampton FC's history
Rainbow Design worked closely with KSS Architects to ensure the furniture matched the design vision
Lauren Heath-Jones
KSS Architects has partnered with Rainbow Design, a London-based furniture supplier, to create the 1885 Lounge at St Mary's Stadium, ...
cladkit product news
BIG partners with Louis Poulsen for new lighting collection
The Keglen collection is made up of four different pendants
Lauren Heath-Jones
BIG Ideas, the technology arm of renowned architecture firm Bjarke Ingles Group (BIG), has partnered with Danish lighting manufacturer Louis ...
Naval architect launches solar-powered floating pods
The Anthénea pod is a luxury floating suite that could be used as a spa or treatment suite
Lauren Heath-Jones
Naval architect Jean-Michel Ducancelle has designed a solar-powered floating hotel suite aimed at offering an eco-friendly and nomadic place for ...
Space Popular creates video installation for the Gwangmyeongmun Gate in South Korea
Gate of Bright Lights was designed to show visitors how screens and digital interfaces have replaced physical objects the gateway between us and the rest of the world.
Lauren Heath-Jones
Multidisciplinary design firm Space Popular has created a video installation for the Gwangmyeongmun Gate at the Deoksugung Palace in Seoul, ...
x
Sign up with CLAD for regular news updates