Renzo Piano's 565 Broome SoHo has amenities to match its refined design

We wanted to design a building that plays with the light and the city of New York, so that the people living in the residences will enjoy the views and feel immersed into it and at the same time feel protected.
– Elisabetta Trezzani

The newly completed 565 Broome SoHo residential tower, designed by Renzo Piano Building Workshop (RPBW), has a luxury and high-tech amenities offering in line with its sleek and refined design.

The tower is located on the western edge of New York's SoHo district and north of Tribeca, offering residents views across Manhatten and over the Hudson River.

To make the most of the views, RPBW built curved glass corners into the design, floor-to-ceiling windows and thin mullions that minimise obstructions.

Elisabetta Trezzani, RPBW partner-in-charge of the project, said: “We wanted to design a building that plays with the light and the city of New York, so that the people living in the residences will enjoy the views and feel immersed into it and at the same time feel protected."

The 300ft (91m) tower houses 115 residences – comprising studios, four-bedroom homes, duplexes and penthouses – spread across 30 floors.

The residences are variously outfitted with white oak, lava stone kitchen counters and Calacatta marble bathrooms.

Elsewhere, the tower boasts a lobby with limestone flooring and white oak elements, a conservatory with white oak flooring, black olive trees and climbing jasmine and a courtyard with flowering dogwood tree with moss varieties, ivy and wisteria vines.

Residents also have access to 13,600sq ft (1,300sq m) of amenities, which RPBW says is a more comprehensive offering than anywhere else in the local area.

Its wellness offerings include a fitness centre, a yoga studio and a heated, 55ft (17m) indoor swimming pool.

There is a limestone- and cedar-outfitted spa with a sauna, a steam room and treatment rooms, as well as a spa terrace landscaped with hornbeam trees, native flowers and grasses.

Also landscaped – with a green wall – is an interior lounge with a library and a bar.

For drivers, there's a private gated driveway with automated parking facilities and electric charging points, while for cyclists there are spaces for storing bikes.

The building also has facilities to ensure that it diverts more than 90 per cent of waste away from landfills, incinerators and the environment.

Renzo Piano Building Workshop  residential  tower  New York 
The newly completed 565 Broome SoHo residential tower, designed by Renzo Piano Building Workshop (RPBW), has a luxury and high-tech amenities offering in line with its sleek and refined design. The tower is located on the western edge of New York's SoHo district and north of Tribeca, offering residents views across Manhatten and over the Hudson River. To make the most of the views, RPBW built curved glass corners into
CLD,ARC,DES
Wellness offerings include a fitness centre, a yoga studio and a heated, 55-foot indoor swimming pool / The Boundary
More news
News stories: 1 - 30 of 7298     
 
 
 
News stories: 1 - 30 of 7298     
 
 
 
company profile
Company profile: Alliance Leisure Services Ltd
The company’s core business is the provision of facility development and support for local authorities, educational establishments and leisure trusts that want to improve or expand the leisure products and services they offer.
Try cladmag for free!
Sign up with CLAD to receive our regular ezine, instant news alerts, free digital subscriptions to CLADweek, CLADmag and CLADbook and to request a free sample of the next issue of CLADmag.
sign up
features
Houston’s Memorial Park is being restored following hurricane damage
Thomas Woltz
"I am very proud of stewarding the largest public space to be built in Manhattan in a century"

The Wall Street Journal’s Design Innovator of the Year on designing the gardens at Hudson Yards and looking to the Native Americans for ideas on how to create a resilient future

The midcentury modern Whiting Residence
Alan Metcalfe
"When people are a bit scared, they gather together"

Featuring a vibrating glass platform and one of the US’s longest tree canopy walks, Whiting Forest has been designed to bring visitors closer to nature and to one another

features
Last word: Tina Norden
Tina Norden
"We have created an approach which is playful, provocative but also functional"

Conran and Partners’ Tina Norden on playing with colour at Prague’s newly redesigned Hotel Maximilian

Danish landscape architecture firm SLA designed the rooftop park to attract a range of wildlife
"It was born from the sheer anxiety of having to submit something brilliant in a very short timescale"

How a moment of desperation led to BIG’s CopenHill, the clean power plant that’s doubling as a skiing and leisure destination. Magali Robathan speaks to the architects that made it happen

Elina Grigoriou
Elina Grigoriou
"Temperature, noise level and colour affect our stress levels. As designers we should be asking ourselves, how do these things match up?"

The London-based interior designer and wellness expert hopes her new book will help readers understand how to design with wellbeing in mind

features
Dana Kalczak
"If we had focused entirely on high tech in the hotel, the artistry we normally strive for would have been compromised"

Four Seasons’ vice president of design speaks to CLAD about working with Norman Foster and creating magical moments

The three new studios have brought drama to previously tired areas of the Les Mills gym
"We’ve designed the space so that the atmosphere is intimate"

Les Mills’ new studio spaces at its iconic Auckland City Gym showcase a trend away from masculine ‘grunty’ gyms to something altogether different

The resort has been designed to blend into the landscape
"Sam was such a champion for the team, and my goal is simply to carry that same torch"

As Blackberry Mountain resort opens in Tennessee, we find out why the project is a deeply personal one for owner Mary Celeste Beall

cladkit product news
Canteen collection combines nostalgia with modern aesthetics
The Canteen collection was inspired by post-war British design techniques
Lauren Heath-Jones
Very Good & Proper (VG&P), a British furniture brand, has curated a new dining collection that combines traditional woodworking techniques ...
Tom Dixon Rock collection inspired by Dixon's travels to India
The Rock collection is made with green marble and was inspired by Tom Dixon's travels to India
Lauren Heath-Jones
British designer studio, Tom Dixon Studio has launched a new collection of marble sculptures inspired by his frequent trips to ...
Arlon Graphics debuts architectural collection
Arlon's architectural range is aimed at interior designers looking for innovative and affordable renovation solutions
Lauren Heath-Jones
Arlon Graphics, a plastic and vinyl manufacturer based in The Netherlands, has launched a range of architectural graphic vinyl films ...
cladkit product news
Pelle DVN Table inspired by traditional Japanese carpentry
The DVN Table was created using Japanese joinery techniques
Lauren Heath-Jones
Jean and Oliver Pelle, the husband and wife team behind New York-based design studio Pelle, have created the DVN Table, ...
Naval architect launches solar-powered floating pods
The Anthénea pod is a luxury floating suite that could be used as a spa or treatment suite
Lauren Heath-Jones
Naval architect Jean-Michel Ducancelle has designed a solar-powered floating hotel suite aimed at offering an eco-friendly and nomadic place for ...
John Pomp Studios expands Tidal collection
The Eclipse Pendant light was inspired by the lunar eclipse
Lauren Heath-Jones
John Pomp Studios, a design practice based in Philadelphia in the US, has expanded its Tidal collection to include five ...
cladkit product news
Space Popular creates video installation for the Gwangmyeongmun Gate in South Korea
Gate of Bright Lights was designed to show visitors how screens and digital interfaces have replaced physical objects the gateway between us and the rest of the world.
Lauren Heath-Jones
Multidisciplinary design firm Space Popular has created a video installation for the Gwangmyeongmun Gate at the Deoksugung Palace in Seoul, ...
ZHD'S MEW Coffee Table explores relationship between surface and structure
The MEW Coffee Table is described as an investigation into the relationship between surface and structure
Lauren Heath-Jones
Zaha Hadid Design has partnered with Italian furniture design firm Sawaya & Moroni to create the Mew Coffee Table. The ...
Tino Seubert x Theodora Alfredsdottir lighting collection inspired by mid-century furniture making traditions
The Corrugation Lights were inspired by midcentury and post-war furniture making techniques
London-based designers Tino Seubert and Theodora Alfredsdottir have teamed up to create Corrugation Lights, a lighting collection inspired by midcentury ...
x
Sign up with CLAD for regular news updates