Renzo Piano's 565 Broome SoHo has amenities to match its refined design

We wanted to design a building that plays with the light and the city of New York, so that the people living in the residences will enjoy the views and feel immersed into it and at the same time feel protected.
– Elisabetta Trezzani

The newly completed 565 Broome SoHo residential tower, designed by Renzo Piano Building Workshop (RPBW), has a luxury and high-tech amenities offering in line with its sleek and refined design.

The tower is located on the western edge of New York's SoHo district and north of Tribeca, offering residents views across Manhatten and over the Hudson River.

To make the most of the views, RPBW built curved glass corners into the design, floor-to-ceiling windows and thin mullions that minimise obstructions.

Elisabetta Trezzani, RPBW partner-in-charge of the project, said: “We wanted to design a building that plays with the light and the city of New York, so that the people living in the residences will enjoy the views and feel immersed into it and at the same time feel protected."

The 300ft (91m) tower houses 115 residences – comprising studios, four-bedroom homes, duplexes and penthouses – spread across 30 floors.

The residences are variously outfitted with white oak, lava stone kitchen counters and Calacatta marble bathrooms.

Elsewhere, the tower boasts a lobby with limestone flooring and white oak elements, a conservatory with white oak flooring, black olive trees and climbing jasmine and a courtyard with flowering dogwood tree with moss varieties, ivy and wisteria vines.

Residents also have access to 13,600sq ft (1,300sq m) of amenities, which RPBW says is a more comprehensive offering than anywhere else in the local area.

Its wellness offerings include a fitness centre, a yoga studio and a heated, 55ft (17m) indoor swimming pool.

There is a limestone- and cedar-outfitted spa with a sauna, a steam room and treatment rooms, as well as a spa terrace landscaped with hornbeam trees, native flowers and grasses.

Also landscaped – with a green wall – is an interior lounge with a library and a bar.

For drivers, there's a private gated driveway with automated parking facilities and electric charging points, while for cyclists there are spaces for storing bikes.

The building also has facilities to ensure that it diverts more than 90 per cent of waste away from landfills, incinerators and the environment.

Renzo Piano Building Workshop  residential  tower  New York 
The newly completed 565 Broome SoHo residential tower, designed by Renzo Piano Building Workshop (RPBW), has a luxury and high-tech amenities offering in line with its sleek and refined design. The tower is located on the western edge of New York's SoHo district and north of Tribeca, offering residents views across Manhatten and over the Hudson River. To make the most of the views, RPBW built curved glass corners into
CLD,ARC,DES
Wellness offerings include a fitness centre, a yoga studio and a heated, 55-foot indoor swimming pool / The Boundary
More news
News stories: 1 - 30 of 7306     
 
 
 
News stories: 1 - 30 of 7306     
 
 
 
company profile
Company profile: DJW
DJW offer a way to interpret your story through the use of technology. We can provide Audio Visual consultancy to assist in the planning stage, follow up with AV system design, supply and installation, and provide a bespoke control system to suit your operational needs.
Try cladmag for free!
Sign up with CLAD to receive our regular ezine, instant news alerts, free digital subscriptions to CLADweek, CLADmag and CLADbook and to request a free sample of the next issue of CLADmag.
sign up
features
The exterior of the museum features a glass veil suspended by red columns, angled out over the street
Stephen Barrett (left) 
and John McElgunn (right) were both made partners at RSHP in 2016
"Leisure space – public space – is at the very root of democracy, and architecture is about democracy"

As RSHP completes its latest cultural project, we speak to two of its partners about why Richard Rogers isn’t leaving his succession to chance

The Electric Lemon restaurant features glamorous interiors by Rockwell Group
"Further hotels have been confirmed for Los Angeles, Santa Clara, CA, Seattle, Chicago and Houston"

Rockwell Group and Joyce Wang on the inspirations behind the guest rooms, public spaces, spa and gym at Equinox Hotel Hudson Yards

Last word: Tina Norden
Tina Norden
"We have created an approach which is playful, provocative but also functional"

Conran and Partners’ Tina Norden on playing with colour at Prague’s newly redesigned Hotel Maximilian

Catalogue Gallery
Click on a catalogue to view it online
To advertise in our catalogue gallery: call +44(0)1462 431385
features
The Center for Sustainable Landscapes in Pittsburgh, US
José Almiñana
"We are committed to designing evocative landscapes informed by the best environmental science"

The Andropogon principal on pushing the boundaries of landscape design for the benefit of humans and nature

Norman Foster and his team were responsible for the architecture and interior design
Dana Kalczak
"If we had focused entirely on high tech in the hotel, the artistry we normally strive for would have been compromised"

Four Seasons’ vice president of design speaks to CLAD about working with Norman Foster and creating magical moments

De Portzamparc designed
the Museum of Brittany, which opened in Rennes in 2006
Elizabeth de Portzamparc
"We need to stop the destruction of our world through predatory practices. We need to think of the future"

The architect behind Nimes’ Musée de la Romanité on designing to counter loneliness and the need for more cultural buildings

features
Thomas Woltz
"I am very proud of stewarding the largest public space to be built in Manhattan in a century"

The Wall Street Journal’s Design Innovator of the Year on designing the gardens at Hudson Yards and looking to the Native Americans for ideas on how to create a resilient future

Movement in the platform creates vibrations, adding a sense of danger
Alan Metcalfe
"When people are a bit scared, they gather together"

Featuring a vibrating glass platform and one of the US’s longest tree canopy walks, Whiting Forest has been designed to bring visitors closer to nature and to one another

cladkit product news
Space Popular creates video installation for the Gwangmyeongmun Gate in South Korea
Gate of Bright Lights was designed to show visitors how screens and digital interfaces have replaced physical objects the gateway between us and the rest of the world.
Lauren Heath-Jones
Multidisciplinary design firm Space Popular has created a video installation for the Gwangmyeongmun Gate at the Deoksugung Palace in Seoul, ...
John Pomp Studios expands Tidal collection
The Eclipse Pendant light was inspired by the lunar eclipse
Lauren Heath-Jones
John Pomp Studios, a design practice based in Philadelphia in the US, has expanded its Tidal collection to include five ...
ZHD'S MEW Coffee Table explores relationship between surface and structure
The MEW Coffee Table is described as an investigation into the relationship between surface and structure
Lauren Heath-Jones
Zaha Hadid Design has partnered with Italian furniture design firm Sawaya & Moroni to create the Mew Coffee Table. The ...
cladkit product news
Naval architect launches solar-powered floating pods
The Anthénea pod is a luxury floating suite that could be used as a spa or treatment suite
Lauren Heath-Jones
Naval architect Jean-Michel Ducancelle has designed a solar-powered floating hotel suite aimed at offering an eco-friendly and nomadic place for ...
Tom Dixon Rock collection inspired by Dixon's travels to India
The Rock collection is made with green marble and was inspired by Tom Dixon's travels to India
Lauren Heath-Jones
British designer studio, Tom Dixon Studio has launched a new collection of marble sculptures inspired by his frequent trips to ...
Arlon Graphics debuts architectural collection
Arlon's architectural range is aimed at interior designers looking for innovative and affordable renovation solutions
Lauren Heath-Jones
Arlon Graphics, a plastic and vinyl manufacturer based in The Netherlands, has launched a range of architectural graphic vinyl films ...
cladkit product news
Canteen collection combines nostalgia with modern aesthetics
The Canteen collection was inspired by post-war British design techniques
Lauren Heath-Jones
Very Good & Proper (VG&P), a British furniture brand, has curated a new dining collection that combines traditional woodworking techniques ...
Pelle DVN Table inspired by traditional Japanese carpentry
The DVN Table was created using Japanese joinery techniques
Lauren Heath-Jones
Jean and Oliver Pelle, the husband and wife team behind New York-based design studio Pelle, have created the DVN Table, ...
Tino Seubert x Theodora Alfredsdottir lighting collection inspired by mid-century furniture making traditions
The Corrugation Lights were inspired by midcentury and post-war furniture making techniques
London-based designers Tino Seubert and Theodora Alfredsdottir have teamed up to create Corrugation Lights, a lighting collection inspired by midcentury ...
x
Sign up with CLAD for regular news updates