Onion's reading space gives users a choice of atmospheres

Thai architects Onion have created a community reading space in Bangkok called Samyan Co-op that offers different types of seating and atmosphere to suit different types of users.

The project was commissioned by Golden Land Property Development, who were planning to build a new commercial mall and wanted to give something back to society.

Their brief for Onion was to create 500-capacity reading and working space that would be free for the general public to use and open 24 hours a day.

Onion began by researching similar facilities, like libraries, co-working spaces, learning centres, public areas under the university buildings and cafes.

They also carried out consultation with potential users to inform what features might be included and the design of the space.

They found that individuals want to be able to change their environment when they work, that different zones would facilitate this and that safety was a priority.

As a result, Samyan Co-op features a range of different seating types and areas.

There are tables and chairs in public spaces, terraced seating with cushions, desks with lamps for studying, quieter rooms, enclosed booths and a café.

Large glazed expanses allow plenty of natural light into the building, ensuring it is bright enough for reading.

Different colours are used to highlight different zones and pale timber is used abundantly, giving a sense of naturality and calmness.

And safety is baked into the design by ensuring that individuals in the space can always be seen from different places.

Samyan Co-op opened in September.

Bangkok 
Thai architects Onion have created a community reading space in Bangkok called Samyan Co-op that offers different types of seating and atmosphere to suit different types of users. The project was commissioned by Golden Land Property Development, who were planning to build a new commercial mall and wanted to give something back to society. Their brief for Onion was to create 500-capacity reading and working space that would be free
CLD,AAC,ARC,DES
Colour is used as a way of delineating between different zones / Onion
More news
News stories: 1 - 30 of 7208     
 
 
 
News stories: 1 - 30 of 7208     
 
 
 
company profile
Company profile: Matrix Fitness
Unrelenting drive to be the best at what we do underpins activity throughout our vertically integrated business life cycle.
Try cladmag for free!
Sign up with CLAD to receive our regular ezine, instant news alerts, free digital subscriptions to CLADweek, CLADmag and CLADbook and to request a free sample of the next issue of CLADmag.
sign up
features
The Canova Suite, one of the hotel’s top suites, features an outdoor terrace with views across the city
Olga Polizzi is director of design for Rocco Forte Hotels and also owns two of her own hotels
"On Via Sistina, everything breathes history. At the same time I wanted to reflect the modern hunger for the fantastical - Tommaso Ziffer"

Following the highly anticipated launch of Rome’s Hotel de la Ville, Rocco Forte’s director of design reflects on a fascinating project

The site has been designed to create a wind tunnel to ventilate the library’s open air spaces
"Like other cultural institutions, libraries provide something that the internet cannot: genuine human interaction"

How excitingnewprojects arechanging theface oflibrarydesign

The hotel has just two floors above ground; the other 16 floors are below
Martin Jochman founded JADE+QA in 2013. He formerly worked for Atkins
"We didn’t want to put in any gimmicks. We wanted to create a building that’s inherently sustainable through passive sustainability"

When Martin Jochman set out to transform an old quarry into a luxury hotel, he faced some serious challenges

features
The James-Simon-Galerie translates the historical theme of colonnades into modern form
Alexander Schwarz
"Our aim was to create a place celebrating public space and accessibility"

The opening of the James-Simon- Galerie on Berlin’s Museum Island completes two decades of work for David Chipperfield Architects. The lead designer talks us through the building

The award-winning mixed use Santana Row project in San Jose, California
Scott Lee became president of SB Architects in 2000. Tracy Lee founded TLee Spas in 2015
"We design to connect the guest to the place, positioning people at the centre of the design"

Architect Scott Lee and spa consultant Tracey Lee on marrying the worlds of design and wellness in a series of interesting projects

The Center for Sustainable Landscapes in Pittsburgh, US
José Almiñana
"We are committed to designing evocative landscapes informed by the best environmental science"

The Andropogon principal on pushing the boundaries of landscape design for the benefit of humans and nature

The museum features 3,400 square metres of archaelogical gardens
Elizabeth de Portzamparc
"We need to stop the destruction of our world through predatory practices. We need to think of the future"

The architect behind Nimes’ Musée de la Romanité on designing to counter loneliness and the need for more cultural buildings

Health & Fitness: Working it
"We’ve designed the space so that the atmosphere is intimate"

Les Mills’ new studio spaces at its iconic Auckland City Gym showcase a trend away from masculine ‘grunty’ gyms to something altogether different

cladkit product news
Pelle DVN Table inspired by traditional Japanese carpentry
The DVN Table was created using Japanese joinery techniques
Lauren Heath-Jones
Jean and Oliver Pelle, the husband and wife team behind New York-based design studio Pelle, have created the DVN Table, ...
John Pomp Studios expands Tidal collection
The Eclipse Pendant light was inspired by the lunar eclipse
Lauren Heath-Jones
John Pomp Studios, a design practice based in Philadelphia in the US, has expanded its Tidal collection to include five ...
Tino Seubert x Theodora Alfredsdottir lighting collection inspired by mid-century furniture making traditions
The Corrugation Lights were inspired by midcentury and post-war furniture making techniques
London-based designers Tino Seubert and Theodora Alfredsdottir have teamed up to create Corrugation Lights, a lighting collection inspired by midcentury ...
cladkit product news
Arlon Graphics debuts architectural collection
Arlon's architectural range is aimed at interior designers looking for innovative and affordable renovation solutions
Lauren Heath-Jones
Arlon Graphics, a plastic and vinyl manufacturer based in The Netherlands, has launched a range of architectural graphic vinyl films ...
Canteen collection combines nostalgia with modern aesthetics
The Canteen collection was inspired by post-war British design techniques
Lauren Heath-Jones
Very Good & Proper (VG&P), a British furniture brand, has curated a new dining collection that combines traditional woodworking techniques ...
nea studio showcase seaweed's design potential with hand-crafted algae lamps
The seaweed lamps were inspired by Edwards Anker's ethos of incorporating local and organic materials in her designs to give them a sense of place
Lauren Heath-Jones
Nina Edwards Anker, a Brooklyn-based designer and founder of architecture and design practice nea studio, has created a new collection ...
cladkit product news
ZHD'S MEW Coffee Table explores relationship between surface and structure
The MEW Coffee Table is described as an investigation into the relationship between surface and structure
Lauren Heath-Jones
Zaha Hadid Design has partnered with Italian furniture design firm Sawaya & Moroni to create the Mew Coffee Table. The ...
Tom Dixon Rock collection inspired by Dixon's travels to India
The Rock collection is made with green marble and was inspired by Tom Dixon's travels to India
Lauren Heath-Jones
British designer studio, Tom Dixon Studio has launched a new collection of marble sculptures inspired by his frequent trips to ...
Space Popular creates video installation for the Gwangmyeongmun Gate in South Korea
Gate of Bright Lights was designed to show visitors how screens and digital interfaces have replaced physical objects the gateway between us and the rest of the world.
Lauren Heath-Jones
Multidisciplinary design firm Space Popular has created a video installation for the Gwangmyeongmun Gate at the Deoksugung Palace in Seoul, ...
x
Sign up with CLAD for regular news updates