Gad Line+ Studio create "floating cloud" reading room in the mountains

We built 'a floating cloud hovering in the mountains' to respond to the magnificent sea of clouds around Mount Tai.
– Menɡ Fanhao

Gad Line+ Studio have created a reading space in China that resembles a cloud floating in its rocky mountain surroundings.

Jiunvfeng Study is situated on Mount Tai in Daiyue District, Tai’an City, and has a footprint of 287sq m (3,100sq ft).

The building is constructed on a stone plinth, curving with the shape of the mountain to create two bulbous ends joined by a more sinuous midriff.

Flowing floor-to-ceiling windows wrap the length of the building on one side overlooking the adjacent valley and balconies at either end also take advantage of the views, while a stone wall runs along the other side.

A puffed-up, arced white roof give the structure its cloud-like appearance and allows some additional natural light in through its thin membrane during the day.

Inside, the all-white theme is continued, while bookshelves and tiered seating are integrated into the structure, following its curves.

Menɡ Fanhao, chief architect and project principal, said: "On the rocky mountain, the contrasting white is left on its own, which was the original idea of the design. We built 'a floating cloud hovering in the mountains' to respond to the magnificent sea of clouds around Mount Tai."

Gad Line+ Studio 
Gad Line+ Studio have created a reading space in China that resembles a cloud floating in its rocky mountain surroundings. Jiunvfeng Study is situated on Mount Tai in Daiyue District, Tai’an City, and has a footprint of 287sq m (3,100sq ft). The building is constructed on a stone plinth, curving with the shape of the mountain to create two bulbous ends joined by a more sinuous midriff. Flowing floor-to-ceiling windows
CLD,AAC,ARC,DES,WLD
Jiunvfeng Study is situated on Mount Tai in Daiyue District, Tai’an City, China / zystudio
More news
News stories: 1 - 30 of 7370     
 
 
 
News stories: 1 - 30 of 7370     
 
 
 
company profile
Company profile: Willmott Dixon
Willmott Dixon delivers the social infrastructure that people depend on in their daily lives. We partner with our customers to focus on the services they want to provide, not just the building we construct, and we are committed to achieving a higher social purpose through our work.
Try cladmag for free!
Sign up with CLAD to receive our regular ezine, instant news alerts, free digital subscriptions to CLADweek, CLADmag and CLADbook and to request a free sample of the next issue of CLADmag.
sign up
features
The views of the mountains take centre stage
"Sam was such a champion for the team, and my goal is simply to carry that same torch"

As Blackberry Mountain resort opens in Tennessee, we find out why the project is a deeply personal one for owner Mary Celeste Beall

Houston’s Memorial Park is being restored following hurricane damage
Thomas Woltz
"I am very proud of stewarding the largest public space to be built in Manhattan in a century"

The Wall Street Journal’s Design Innovator of the Year on designing the gardens at Hudson Yards and looking to the Native Americans for ideas on how to create a resilient future

Landscape design: Back to nature
Alan Metcalfe
"When people are a bit scared, they gather together"

Featuring a vibrating glass platform and one of the US’s longest tree canopy walks, Whiting Forest has been designed to bring visitors closer to nature and to one another

Catalogue Gallery
Click on a catalogue to view it online
To advertise in our catalogue gallery: call +44(0)1462 431385
features
Equinox Hotel Hudson Yards is housed in 35 Hudson Yards, a tower building designed by SOM’s David Childs
"Further hotels have been confirmed for Los Angeles, Santa Clara, CA, Seattle, Chicago and Houston"

Rockwell Group and Joyce Wang on the inspirations behind the guest rooms, public spaces, spa and gym at Equinox Hotel Hudson Yards

features
Dana Kalczak
"If we had focused entirely on high tech in the hotel, the artistry we normally strive for would have been compromised"

Four Seasons’ vice president of design speaks to CLAD about working with Norman Foster and creating magical moments

CopenHill is part of an extensive regeneration of the former industrial dockland area of Amager
"It was born from the sheer anxiety of having to submit something brilliant in a very short timescale"

How a moment of desperation led to BIG’s CopenHill, the clean power plant that’s doubling as a skiing and leisure destination. Magali Robathan speaks to the architects that made it happen

Profile: Daan Roosegaarde
"I want to demonstrate that creativity is our true capital as humans "

Rather than feeling fearful and helpless about the future, we must design a way out of the environmental problems we have created, argues the innovative Dutch designer, artist and inventor Daan Roosegaarde

cladkit product news
Naval architect launches solar-powered floating pods
The Anthénea pod is a luxury floating suite that could be used as a spa or treatment suite
Lauren Heath-Jones
Naval architect Jean-Michel Ducancelle has designed a solar-powered floating hotel suite aimed at offering an eco-friendly and nomadic place for ...
XTU concept imagines life in the clouds
XTU's X Cloud concept is part of the Future and the Arts: AI, Robotic, Cities, Life - How Humanity Will Live Tomorrow exhibition at the Mori Art Museum in Tokyo
Lauren Heath-Jones
XTU Architects, a Paris-based architecture firm, has released images and renderings of X Cloud, a new concept that showcase a ...
Canteen collection combines nostalgia with modern aesthetics
The Canteen collection was inspired by post-war British design techniques
Lauren Heath-Jones
Very Good & Proper (VG&P), a British furniture brand, has curated a new dining collection that combines traditional woodworking techniques ...
cladkit product news
John Pomp Studios expands Tidal collection
The Eclipse Pendant light was inspired by the lunar eclipse
Lauren Heath-Jones
John Pomp Studios, a design practice based in Philadelphia in the US, has expanded its Tidal collection to include five ...
Space Popular creates video installation for the Gwangmyeongmun Gate in South Korea
Gate of Bright Lights was designed to show visitors how screens and digital interfaces have replaced physical objects the gateway between us and the rest of the world.
Lauren Heath-Jones
Multidisciplinary design firm Space Popular has created a video installation for the Gwangmyeongmun Gate at the Deoksugung Palace in Seoul, ...
BIG partners with Louis Poulsen for new lighting collection
The Keglen collection is made up of four different pendants
Lauren Heath-Jones
BIG Ideas, the technology arm of renowned architecture firm Bjarke Ingles Group (BIG), has partnered with Danish lighting manufacturer Louis ...
cladkit product news
Tino Seubert x Theodora Alfredsdottir lighting collection inspired by mid-century furniture making traditions
The Corrugation Lights were inspired by midcentury and post-war furniture making techniques
London-based designers Tino Seubert and Theodora Alfredsdottir have teamed up to create Corrugation Lights, a lighting collection inspired by midcentury ...
Pelle DVN Table inspired by traditional Japanese carpentry
The DVN Table was created using Japanese joinery techniques
Lauren Heath-Jones
Jean and Oliver Pelle, the husband and wife team behind New York-based design studio Pelle, have created the DVN Table, ...
Arlon Graphics debuts architectural collection
Arlon's architectural range is aimed at interior designers looking for innovative and affordable renovation solutions
Lauren Heath-Jones
Arlon Graphics, a plastic and vinyl manufacturer based in The Netherlands, has launched a range of architectural graphic vinyl films ...
x
Sign up with CLAD for regular news updates
x
Email this to a friend or colleague
I am happy for Leisure Media to contact me occasionally by email and understand that I can opt out at any time.
Gad Line+ Studio create "floating cloud" reading room in the mountains
Gad Line+ Studio have created a reading space in China that resembles a cloud floating in its rocky mountain surroundings.