MVRDV to return Seoul waterfront to nature as public park

Seoul is taking amazing steps to transform grey and obsolete infrastructure into lively green and social spaces. The Weaves is a design that introduces natural landscape combined with exceptional, varied access.
– Winy Maas

MVRDV, working with local studio NOW Architects, have won a competition to redevelop Seoul's Tancheon waterfront as a public park called The Weaves, with a mix of natural ecosystems, pathways and places for recreation.

Commissioned by the government of Seoul, the project covers a 630,000sq m (6,800,000sq ft) area between the city's former Olympic Stadium and its central business district in Gangnam, as well as a stretch along the Han River.

Sections of the site are currently built up with car parking and highway infrastructure, but the aim is to return it to a more natural state, replacing hard landscaping with greenery and reverting a canal to its river state.

A network of interconnected pedestrian and bicycle paths is planned, with an integrated programme of plazas, viewing points, amphitheatres, cafés and other amenities.

MVRDV also intends to make adaptive reuse of a variety of decommissioned infrastructure on the site, including a highway ramp adjacent to the Tancheon River that will be transformed into a raised park.

Winy Maas, founding partner at MVRDV, said: "Seoul is taking amazing steps to transform grey and obsolete infrastructure into lively green and social spaces. The Weaves is a design that introduces natural landscape combined with exceptional, varied access.

"It also responds to the local identity. Jamsil is known for its history of silk production and the design recalls the tangled silk threads of its past in a unique and playful way. It becomes an intertwining poem where movement becomes landscape poetry."

The project is scheduled for completion in 2024.

MVRDV  Seoul  public park  adaptive reuse 
MVRDV, working with local studio NOW Architects, have won a competition to redevelop Seoul's Tancheon waterfront as a public park called The Weaves, with a mix of natural ecosystems, pathways and places for recreation. Commissioned by the government of Seoul, the project covers a 630,000sq m (6,800,000sq ft) area between the city's former Olympic Stadium and its central business district in Gangnam, as well as a stretch along the Han
CLD,PAC,GRSP,URBR
The aim is to return the area to a more natural state / MVRDV & Seoahn Total Landscape Architecture
More news
News stories: 1 - 30 of 7313     
 
 
 
News stories: 1 - 30 of 7313     
 
 
 
company profile
Company profile: Gharieni Group GmbH
We strive for a seamless integration of functional equipment to create an unparalleled and memorable experience for clients.
Try cladmag for free!
Sign up with CLAD to receive our regular ezine, instant news alerts, free digital subscriptions to CLADweek, CLADmag and CLADbook and to request a free sample of the next issue of CLADmag.
sign up
The Center for Sustainable Landscapes in Pittsburgh, US
José Almiñana
"We are committed to designing evocative landscapes informed by the best environmental science"

The Andropogon principal on pushing the boundaries of landscape design for the benefit of humans and nature

Winding pathways lead visitors through the site, connecting Whiting Forest with Dow Gardens
Alan Metcalfe
"When people are a bit scared, they gather together"

Featuring a vibrating glass platform and one of the US’s longest tree canopy walks, Whiting Forest has been designed to bring visitors closer to nature and to one another

Catalogue Gallery
Click on a catalogue to view it online
To advertise in our catalogue gallery: call +44(0)1462 431385
features
Architects Monk Mackenzie created an interior box to house the new studios
"We’ve designed the space so that the atmosphere is intimate"

Les Mills’ new studio spaces at its iconic Auckland City Gym showcase a trend away from masculine ‘grunty’ gyms to something altogether different

The resort is near the Great Smoky Mountains national park
"Sam was such a champion for the team, and my goal is simply to carry that same torch"

As Blackberry Mountain resort opens in Tennessee, we find out why the project is a deeply personal one for owner Mary Celeste Beall

The Electric Lemon restaurant features glamorous interiors by Rockwell Group
"Further hotels have been confirmed for Los Angeles, Santa Clara, CA, Seattle, Chicago and Houston"

Rockwell Group and Joyce Wang on the inspirations behind the guest rooms, public spaces, spa and gym at Equinox Hotel Hudson Yards

features
"It was born from the sheer anxiety of having to submit something brilliant in a very short timescale"

How a moment of desperation led to BIG’s CopenHill, the clean power plant that’s doubling as a skiing and leisure destination. Magali Robathan speaks to the architects that made it happen

Hospitality: High standards
"We tried to take over in a friendly way"

The Standard’s first London hotel is bold, fun and full of surprising touches

Collaboration is at the heart of NBW’s working practices
Thomas Woltz
"I am very proud of stewarding the largest public space to be built in Manhattan in a century"

The Wall Street Journal’s Design Innovator of the Year on designing the gardens at Hudson Yards and looking to the Native Americans for ideas on how to create a resilient future

cladkit product news
Tom Dixon Rock collection inspired by Dixon's travels to India
The Rock collection is made with green marble and was inspired by Tom Dixon's travels to India
Lauren Heath-Jones
British designer studio, Tom Dixon Studio has launched a new collection of marble sculptures inspired by his frequent trips to ...
Tino Seubert x Theodora Alfredsdottir lighting collection inspired by mid-century furniture making traditions
The Corrugation Lights were inspired by midcentury and post-war furniture making techniques
London-based designers Tino Seubert and Theodora Alfredsdottir have teamed up to create Corrugation Lights, a lighting collection inspired by midcentury ...
Arlon Graphics debuts architectural collection
Arlon's architectural range is aimed at interior designers looking for innovative and affordable renovation solutions
Lauren Heath-Jones
Arlon Graphics, a plastic and vinyl manufacturer based in The Netherlands, has launched a range of architectural graphic vinyl films ...
cladkit product news
Pelle DVN Table inspired by traditional Japanese carpentry
The DVN Table was created using Japanese joinery techniques
Lauren Heath-Jones
Jean and Oliver Pelle, the husband and wife team behind New York-based design studio Pelle, have created the DVN Table, ...
John Pomp Studios expands Tidal collection
The Eclipse Pendant light was inspired by the lunar eclipse
Lauren Heath-Jones
John Pomp Studios, a design practice based in Philadelphia in the US, has expanded its Tidal collection to include five ...
Naval architect launches solar-powered floating pods
The Anthénea pod is a luxury floating suite that could be used as a spa or treatment suite
Lauren Heath-Jones
Naval architect Jean-Michel Ducancelle has designed a solar-powered floating hotel suite aimed at offering an eco-friendly and nomadic place for ...
cladkit product news
ZHD'S MEW Coffee Table explores relationship between surface and structure
The MEW Coffee Table is described as an investigation into the relationship between surface and structure
Lauren Heath-Jones
Zaha Hadid Design has partnered with Italian furniture design firm Sawaya & Moroni to create the Mew Coffee Table. The ...
Canteen collection combines nostalgia with modern aesthetics
The Canteen collection was inspired by post-war British design techniques
Lauren Heath-Jones
Very Good & Proper (VG&P), a British furniture brand, has curated a new dining collection that combines traditional woodworking techniques ...
Space Popular creates video installation for the Gwangmyeongmun Gate in South Korea
Gate of Bright Lights was designed to show visitors how screens and digital interfaces have replaced physical objects the gateway between us and the rest of the world.
Lauren Heath-Jones
Multidisciplinary design firm Space Popular has created a video installation for the Gwangmyeongmun Gate at the Deoksugung Palace in Seoul, ...
x
Sign up with CLAD for regular news updates